Koronavirusom zaražene 3 osobe u Metkoviću i jedna u Opuzenu

Autor: na 19. travnja 2020.

 

U Dubrovačko- neretvanskoj županiji 4 su novozaražene osobe koronavirusom. Kako je već jučer u popodnevnim satima objavljeno, 3 novozaražene osobe su s područja Metkovića te jedna medicinska sestra s područja Opuzena, koja je zbog prethodnog kontakta sa zaraženom osobom bila u samoizolaciji.

Dvije od tri novozaražene osobe u Metkoviću, djelatnice su Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković. One su posljednji put na radnom mjestu bile 3. i 5. travnja te nisu bile u kontaktu sa korisnicima Doma, a testirane su zajedno s ostalim djelatnicima koji su od ponedjeljka trebali raditi. Ipak, zbog mjera opreza, testirani su svi štićenici i ostali djelatnici Doma, a rezultati testova bi trebali biti poznati tijekom dana.

U Dubrovačko- neretvanskoj županiji trenutno je 110 zaraženih osoba. Na testiranje je poslano ukupno 1306 uzoraka, a trenutno se čekaju rezultati za njih 107.

U posljednja 24 sata preminuo je još jedan štićenik Doma za starije u Pločama, a dvije su osobe izliječene.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 29 pacijenata. Od toga ih je 2 na odjelu za intenzivnu njegu, 19 na odjelu za zarazne bolesti te 8 u Studentskom domu.

Na području županije 513 osoba se nalazi u samoizolaciji.

 

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik