Korak bliže do realizacije Centra kompetencije za agrume koji će bit smješten u Opuzenu

Autor: na 28. veljače 2017.

 

Centar kompetencije za agrume, prijavljen na natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, u pred-odabiru je prošao u drugi krug te je upisan u Listu prijavitelja koji se imaju pravo javiti na ograničeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoju Centara kompetencije.

Prijavu je pripremala Regionalna razvojna agencija DUNEA, koja je ujedno i koordinirala suradnju među projektnim partnerima. U tu je svrhu Dubrovačko-neretvanska županija, zajedno s jedinicama lokalne samouprave s područja Neretve, osnovala  firmu Agrum Neretva d.o.o., koja je nositelj projekta a u njegovoj realizaciji osim javne uprave sudjeluju i znanstvene institucije te poduzetnici.

Posredstvom Centra kompetencije za agrume koji će bit smješten u Opuzenu svim poduzetnicima uključenima u ovu granu poljoprivrede bit će dostupnije znanstvene institucije.

Okvirna vrijednost cjelokupnog projekta, uključujući izgradnju i opremanje zgrade te poduzetničke projekte, iznosi oko 14 milijuna kuna.

Dubrovačko-neretvanska županija i DUNEA kroz centar za agrume rade i na aktivnosti Programa razvoja brenda ”Neretvanska mandarina”, koja je zaštićena i oznakom izvornosti na razini EU.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik