Kontinuirana nepravda prema BK Metković

Autor: na 6. ožujka 2017.

 

U drugoligaškom  boćarskom derbi susretu između Metkovića i vodeće Gorčine u Sinju, došlo je do prekida izazvanog lošim suđenjem splitskog suca.

Prema riječima boćara Markice Dodiga, u Sinju su se dogodile vrlo ružne nesportske scene, a kad je Metković u pitanju ne prvi put.

Uoči susreta splitski je sudac upozoravao Metkovce kako se trebaju vladati, kao da su početnici u boćanju. Od početka utakmice izgledalo je kao da nije prisutan, a onda je svojim odlukama provocirao boćare Metkovića, presuđujući onako kako su boćari Gorčine tražili. Markica Dodig je u svojoj disciplini poveo sa 7:5, a par sa 8:4. Tada je sudac Ivici Krstičeviću koji je pogodio protivničku buću svirao prijestup. Ostali su prigovorili sucu koji je zatim igrače Metkovića „nagradio“ s dva crvena kartona, kod ukupnog rezultata 4:4.

To je rasrdilo boćare Metkovića i prijatelje boćanja (Sinjane) u dvorani, koji su ušli u teren priupitati suca što to čini ? I jasno, on je to jedva dočekao te je označio prekid susreta. Kako doznajemo, Metkovci pišu žalbu ali ne očekuju puno s obzirom na nedavna iskustva u susretima s Biston Brelima i Umčanima.

Oni su znanjem i sportskim motivima u dosadašnjem dijelu prvenstva stigli na bod zaostatka iza Gorčine pa je subotnja utakmica mogla dati odgovor tko će biti novi prvoligaš. Nažalost, neuljuđeni sudac i domaći boćari do prve lige žele doći nesportskim držanjem, a da je sreće, izvršna tijela Boćarskog saveza trebala bi konačno ta i takva ponašanja sankcionirati. Međutim, više je nego očito da u tim tijelima Saveza, Boćarski klub Metković nema nikakvu podršku ni ravnopravan status. Kako drukčije objasniti činjenicu da član Boćarskog saveza iz Metkovića uopće ne komunicira s Boćarskim klubom Metković!? Pametnome dosta!

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik