Konobarima Srednje škole Metković prvo mjesto na natjecanju „Grand Gourmet“

Autor: na 8. studenoga 2017.

 

Učenici Srednje škole Metković sudjelovali su na  međunarodnom natjecanju konobara „Grand Gourmet“  gdje su u disciplini sinkronizirano posluživanje osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju.

Riječ je o festivalu barmena, barista i konobara, a Srednju školu Metković predstavljali su učenici Dino Markota, Roko Novaković i Kristijan Volarević pod mentorstvom nastavnika Rade Nikoletića i Obrada Lalovca.

U sklopu natjecanja, svaki je tim imao 3 gosta, a natjecatelji su imali 15 minuta da pripreme sav potreban inventar te 10 minuta da sinkronizirano postave stol i  pribor, uvodu goste te posluže aperitiv, vodu, juhu i glavno jelo uz glazbenu podlogu.

Jedan od mentora, nastavnik Rade Nikoletić istaknuo je kako su metkovski srednjoškolci dobili maksimalan broj bodova od svih članova žirija, što njihov uspjeh čini još i većim.

„Maksimalan broj bodova znači da mi doista nismo imali niti jednu grešku. Zahvalio bih se našim učenicima jer su svi sudionici na kraju natjecanja rekli da su upravo oni bili uvjerljivo najbolji. Prošle godine, na ovom natjecanju osvojili smo drugo mjesto, a ove godine smo pokazali da pripadamo samom vrhu hrvatskoga, a usudio bih se reći i europskog Gastro natjecanja“, kazao je Nikoletić.

U kategoriji sinkroniziranog posluživanja, natjecalo se ukupno 8 škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Makedonije.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik