Metkovski srednjoškolci najuspješniji na „Grand Gourmetu“

Autor: na 9. studenoga 2018.

Učenici Srednje škole Metković sudjelovali su na međunarodnoj ugostiteljskoj manifestaciji „Grand Gourmet“, na kojoj su u natjecanju konobara i kuhara osvojili tri zlatne i jednu brončanu medalju te tako dobili pehar kao najuspješnija škola na natjecanju.

Zlatne medalje osvojili su učenici Monika Bilić, Mateo Marušić i Mirko Rodin u disciplini sinkroniziranog posluživanja, Petar Jakić i Toni Jurković u disciplini banket – posluživanje svečanog menija od pet sljedova te Matej Kuzman u pripremanju aperitivnog koktela. Brončanu medalju osvojile su Mija Šetka i Kristina Zubac u disciplini banket – pripremanje svečanog menija od pet slijedova.

Učenici su predstavljali Srednju školu Metković pod mentorstvom nastavnika Dane Paponje, Vedrana Perića i Rade Nikoletića koji je rekao da je ovo veliki uspjeh za školu.

„Pored ovih svih škola od Dubrovnika do Splita koje su sudjelovale na natjecanju, mi smo jedina škola koja nije turističko-ugostiteljska što daje još veće značenje i još veću vrijednost u odnosu na sve te velike turističko-ugostiteljske škole. Naša škola iz godine u godinu pokazuje da zaista ima velikoga potencijala i da se isplati ulagati u naš mladi kadar. Oni se mogu što prije zaposliti u nekim velikim hotelskim kućama“, rekao je Nikoletić

Manifestacija „Grand Gourmet“ objedinjuje ugostiteljski festival, edukacije i natjecanje, a ove godine okupila je oko 80 konobara, barmena, barista, učenika konobara i restoranskih timova.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik