Knjiga „Dolina mandarina“ – višestruki doprinos u razvoju najpoznatijeg neretvanskog brenda

Autor: na 7. studenoga 2018.

 

„Dolina mandarina“ naziv je knjige autorice Katarine Barišić koja je sinoć predstavljena u galeriji Gradskog  kulturnog središta.

Knjiga je podijeljena u dva dijela koji predstavljaju znanstveni i kulturološki doprinos razvoju jednog od najpoznatijih neretvanskih proizvoda. Prvi  dio govori o podrijetlu mandarine i njezinom izvornom nazivu, različitim vrstama koje su zastupljene te o njenim nutritivnim vrijednostima dok drugi dio prati suživot mandarine i Neretvana kroz različite periode u godini.

„Sretna sam i zadovoljna što sam uspjela realizirati svoju ideju koja je nastala 2015. godine kada je mandarina dobila europsku oznaku izvornosti, što je nama Neretvanima bio vjetar u leđa da nastavimo sa sadnjom i obrađivanjem. Željela sam dati svoj doprinos mandarini i svim Neretvanima, ali prvenstveno potaknuti mlade ljude da ne odlaze iz Neretve, već da ostanu ovdje gdje ima prirodnog potencijala od kojeg bi mogli živjeti“, kazala je autorica Katarina Barišić

Uz autoricu, knjigu su predstavili profesorica Danijela Baćilo, predsjednik ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću Božidar Lovrić i agronom Luka Popović.

Uz predstavljanje knjige, u galeriji GKS- a otvorena je i izložba slika učenika Srednje škole Metković  koju posjetitelji mogu pogledati do 13. studenoga.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik