Kenijac Stenly Kipruto obranio naslov prvaka Mandarina polumaratona

Autor: na 3. studenoga 2019.

Kenijac Stenly Kipruto pobjednik je 3. Mandarina polumaratona koji se danas, u organizaciji Sportske udruge „Neretva run“, sa startom u Vidu i ciljem kraj Gradskog parka, održao na metkovskim ulicama.

Kipruto je nastupao za AK Mladost iz Srbije te je utrku dugu 21 kilometar istrčao je za 1 sat, 8 minuta i 57 sekundi.

„Kiša koja je padala tijekom maratona mi nije smetala, ali bilo je teško trčati zbog količine vode na cesti. Ali to je život i takav je sport. U njemu uživam i drago mi je što sam pobijedio na Mandarina polumaratonu već drugi put za redom. Zahvaljujem organizatorima i drago mi je što su nas gledatelji podupirali na utrci“, rekao je Kipruto.

Drugi je na cilj stigao Ivan Bulić iz Ljubuškog, a treći je bio metkovac Ante Živković, obojica iz AK Dubrovnik.

Među ženama, polumaraton je, za jedan sat, 27 minuta i 58 sekudni prva istrčala Marija Vrajić iz AK Maksimir, ujedno i hrvatska olimpijka u maratonu.

„Danas sam, pogotovo u drugom dijelu maratona, brojala svaki kilometar. Činilo mi se da sve ide uzbrdo. Kiša je neprestano pljuštala i došlo mi je da stanem i uđem u topli automobil i odmaram, ali uspjela sam izdržati do kraja i sad sam sretna zbog toga. Ova trka će me potaknuti da i dalje treniram, upravo zato što sam se borila sama sa sobom i što sam pobijedila samu sebe“, rekla je Vrajić.

Druga je bila Adela Čomor iz kluba Škola trčanja Sloboda Tehnograd iz Tuzle, a treća Francuskinja Zoe Hamel koja je nastupala za Školu trčanja Sanus Motus Mostar.

Također, u sklopu Mandarina polumaratona održala se i utrka od pet kilometara. Najbrži među muškarcima je bio Emil Hastor iz AK Goražde iz BiH, dok je u kategoriji U16 prvi u cilj stigao Darijo Tošić iz RA Jerkovac. Među ženama najbrža je bila Lukrecija Krstičević iz RA Jerkovac koja se natjecala u U16 kategoriji, dok je prva među seniorkama na cilj stigla Mirela Čučak iz Mostara.

Predsjednik Organizacijskog odbora Mandarina polumaratona Ruđer Bošković zadovoljan je ovogodišnjim polumaratonom.

„U ime cijele organizacije čestitam svima koji su sudjelovali u organizaciji, policiji, vatrogascima, volonterima i zahvaljujem surađanima na praćenju maratona i strpljenju. Bilo je sitnih propusta, ali kad se pogleda u kakvim se uvjetima preko 600 trkača natjecalo, smatram da smo napravili odličnu utrku. Vremenski uvjeti nisu utjecali na natjecatelje, imamo puno osobnih rekorda, a i svi su potvrdili da je utrka dobro organizirana. Položili smo ispit i nadam da ćemo i sljedeće godine oboriti broj prijava na polumaraton, a cilj nam je da do petog Mandarina polumaratona imamo i 1000 najecatelja“, rekao je Bošković.

Na Mandarina polumaratonu natjecasli su se trkači iz 17 država, a sve rezultate polumaratona i utrke od 5 kilometara možete pogledati ovdje:

Mandarina polumaraton
Studena 5K


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik