• Nekategorizirano

Kako produžiti vijek baterije?

Autor: na 12. srpnja 2016.

 

Svaki vlasnik pametnog mobitela bar jednom je na Internetu potražio rješenje za dulji vijek baterije, pa tako i samog mobitela. No, u moru takozvanih rješenja koja problem tek kratkoročno rješavaju pitanje je što uistinu „pali“, a što korištenje mobitela čini još više frustrirajućim. Zato donosimo nekoliko provjerenih savjeta za bolji suživot s našim elektronskim ljubimcima.

  1. Polako s punjenjem

Ne trebate vaš mobitel puniti od 0% do 100% svaki put. To čak šteti vijeku baterije. Najbolje bi bilo da vam je mobitel stalno napunjen između 40 i 80 %. Također, koristite punjače koji odgovaraju vašem mobitelu. U slučaju potrebe smijete koristiti punjače drugih proizvođača, ali nikako jeftine kopije jer će one uništiti vašu bateriju.

  1. Smanjite pozadinsko svjetlo ekrana ili koristite automatsko prilagođavanje

Ovdje nema puno filozofiranja. Ekran troši najviše baterije pa se ne preporučuje svjetlije pozadinsko osvjetljenje od onoga koje vam je u određenom trenutku zbilja potrebno. Pomaže i crna pozadna, kao i automatsko isključivanje ekrana nakon 30 sekundi.

  1. Sa početnog ekrana uklonite sve što vam ne treba

Zar vam zbilja treba automatski prikaz slika na početnom ekranu? Ili tri različite prognoze? Ako ne koristite neki widget  odmah ga uklonite s ekrana. Možda se iznenadite koliko će baterije to uštedjeti.

  1. Držite mobitel na sobnoj temperaturi

Ovo pogotovo vrijedi za ljetne mjesece – nemojte dozvoliti da mobitelu bude vruće.

  1. Koristite postavke za štednju baterije

Naravno, ako vam ove postavke ne ograničavaju performanse mobitela. Razdoblje između punjenja može se produljiti čak i za cijeli dan.

  1. Isključite Bluetooth, GPS, Wi-Fi i mobilne podatke kad vam ne trebaju

Idete van? Isključite Wi-Fi. Slab signal? Isključite mobilne podatke. Idete u prirodu? Isključite oboje. Traženje signala zbilja cijedi bateriju. GPS vam treba jedino kod navigacije ili kad ste izgubljeni u vremenu i prostoru. A Bluetooh? Nemojte sami sebe zavaravati! Kad ste ga zadnji put koristili? Trebaju vam doslovno dvije sekunde jednom kad vam zatreba.

No, na kraju svih ovih savjeta važno je naglasiti da mobitel prilagodite sebi, a ne sebe njemu. Uvijek je tu prenosivi punjač.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik