Kako prihvatiti dijagnozu i pobijediti karcinom dojke?

Autor: na 14. studenoga 2017.

 

Spisateljica  Josipa Pavičič – Berardini, sinoć je  u Gradskoj knjižnici Metković predstavila knjigu “Šest milimetara – ispovijest o boli i pobijedi” u kojoj je opisala svoje iskustvo i borbu s karcinomom dojke.

Autorica u knjizi opisuje prve emocije s kojima se susrela nakon dijagnoze karcinoma te opisuje šest koraka prema izlječenju.

Smatra da  njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma, a uzrok bolesti ne vidi u genetici ili načinu ishrane, već prvenstveno u načinu razmišljanja i odnosu prema životu.

„Ja vjerujem da je stvar u onome unutra, u našim dušama i mentalnom sklopu.  Čim je spreman mijenjati način razmišljanja, raditi na sebi, opraštati drugima  te otpustiti ono što vuče godinama, čovjek je na putu da sam sebe izliječi. Medicina rješava posljedicu, ali uzrok moramo riješiti mi sami“, kazala je Pavičič – Berardini.

Josipa Pavičić – Berardini   danas   je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške.  S ciljem podizanja svijesti o raku dojke i važnosti pregleda, obilazi sve dijelove Hrvatske, a 30 % prihoda od prodanih knjiga donirat će za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik