Jure Mihaljević: „Profesor je moj vjetar u leđa“

Autor: na 27. ožujka 2017.

 

Na državnom natjecanju Gastro koje je održano u Crikvenici učenik Srednje škole Metković Jure Mihaljević osvojio je 3. mjesto u disciplini posluživanje menija.

Na natjecanju je sudjelovalo 90 učenika ugostiteljsko- turističkih škola Hrvatske koji su se natjecali u jednoj od pet gastronomskih te tri hotelijersko-turističke discipline.

U disciplini posluživanje menija natjecalo se 12 najboljih učenika konobara iz Hrvatske, a natjecanje se sastojalo od 4 modula, postavljanje stola, posluživanje jela u suradnji s kuharom, posluživanje pića i  usklađivanje vina s jelima te komunikacijski i prezentacijski dio.

Jure je kazao kako je sretan ovim postignućem zbog kojeg je ponajviše zaslužan njegov mentor, nastavnik Rade Nikoletić.

„U ovom poslu najvažnija je ljubav i volja. Međutim, važno je imati i nekoga tko nas usmjerava. Profesor me od 1. razreda podučava poslu, a za ovo natjecanje me posebno pripremao. Mogu reći da je moj vjetar u leđa. U školi sam se naučio koncentraciji, komunikaciji i posluživanju, a usmjeravaju nas i na prakse gdje se možemo dodatno usavršavati“, kazao je Jure te dodao kako bi cjelokupno natjecanje još nekoliko puta ponovio.

Nakon završenog trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja Jure će se nastaviti školovati, a ističe kako mu se mlađe kolege uvijek mogu javiti u potrazi za savjetom.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik