JAMBO: „Stanje na Dubravici jako loše“, UJDUR: „Radimo u skladu sa mogućnostima“

Autor: na 24. ožujka 2017.

 

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća grada Metkovića u ovom sazivu usvojena su izvješća o radu gradskih tvrtki i ustanova u protekloj godini, kao i godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Metkovića.

Prema izvještaju ostvaren je višak od 200 tisuća kuna koji će se prebaciti na preneseni gubitak iz prošlog razdoblja, a koji sada iznosi oko 2 milijuna i tristo tisuća kuna.

Najviše rasprave izazvalo je izvješće o radu poduzeća Čistoća. Gradski vjećnik HSS-a Stipo Gabrić Jambo imao je najviše primjedbi na stanje odlagališta otpada Dubravica.

„Prije 4 godine metkovska Čistoća je bila uzorno poduzeće. Stanje na odlagalištu otpada Dubravica je danas jako loše. Umjesto da smo išli u sanaciju 2. faze i priveli je kraju, sada tražimo izmjene i dopune Prostornog plana i proširenje odlagališta otpada što po Zakonu nećemo dobiti nikada“, kazao je Gabrić.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Katarina Ujdur mu je odgovorila kako se Dubravica kao odlagalište otpada mora koristiti te da Čistoća Metković radi najbolje što može.

„Nisu u svakome trenutku idealni uvjeti, ali mi nastojimo smanjiti količinu otpada koliko god možemo i koliko smo to u mogućnosti“, kazala je Ujdur.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik