Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Slivno

Autor: na 17. siječnja 2018.

 

Na lokaciji Pižinovac – Lovorje danas su započeli radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Općini Slivno.

Riječ je o prvom reciklažnom dvorištu u Dubrovačko – neretvanskoj županiji koje je financirano sredstvima iz Europskih fondova. Vrijednost cjelokupne investicije je 2, 6 milijuna kuna, od čega je iz EU fondova izdvojeno čak 1, 9 milijuna kuna.

U Općini Slivno za ovaj su se projekt, uz pomoć Regionalne razvojne agencije DUNEA – e pripremali 3 godine, a sredstva su im odobrena temeljem natječaja Ministarstva zaštite okoliša i energetike kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Cilj izgradnje reciklažnog dvorišta je unaprjeđenje odvojenog prikupljanja otpada. Projektom se planira izgradnja i opremanje samog dvorišta, kao i promotivna kampanja usmjerena prvenstveno na građane i turiste, kako bi se podigla razina svijesti o potrebi odvojenog prikupljanja otpada.

Načelnik Općine, Smiljan Mustapić je istaknuo kako je ovo velika investicija za malu turističku općinu koja trenutno broji 2 tisuće stanovnika.

„Ovom investicijom poboljšat ćemo standard naših stanovnika. Također, tijekom sezona u Općini imamo više od 220 tisuća noćenja, što nam je stvaralo velike komunalne probleme. Reciklažno dvorište pomoć će nam u rješenju tih problema. Planirani završetak radova na izgradnji i opremanju dvorišta je do lipnja, a planiramo zaposliti jednu ili dvije osobe koje će pomagati pri prihvatu i razvrstavanju otpada. Nama je drago što smo prvi u županiji koji su za ovaj projekt dobili EU sredstva i nadam se da će i ostali slijediti naš primjer te učiti iz našega iskustva“, kazao je Mustapić.

Otvorenju radova je uz izvođača, nazočila i zamjenica župana, Žana Marević.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik