Izgradnja kružnih tokova u Ulici Ante Starčevića

Autor: na 1. ožujka 2018.

 

U Ulici Ante Starčevića u Metkoviću izgradit će se dva kružna toka – rečeno je to danas na konferenciji za medije, na kojoj su uz gradonačelnika Dalibora Milana, sudjelovali ravnatelj  županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan te predstavnik izvođača radova, Mirko Šaravanja.

Kužni tokovi gradit će se na križanju s Ulicom don Radovana Jerkovića, te ulicama Kralja Zvonimira i Matice Hrvatske. Dubina zahvata je oko 400 metara od križanja Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju do križanja sa Ulicom oca Ante Gabrića. Uz kružne tokove projektom je predviđeno uređenje nogostupa, odvodnja, uređenje parkinga kojim će se dobiti 14 parkirnih mjesta više te prilazi postojećim objektima.

Za radove je već ishođena lokacijska dozvola i proveden elaborat izvedenog stanja u katastru, a u tijeku je i dobivanje građevinske dozvole nakon čega bi planirani radovi trebali bi započeti kroz 2 mjeseca, s rokom izvođenja od 120 dana.

Po riječima gradonačelnika Milana ovim će se projektom, čija je vrijednost 5 milijuna kuna, riješiti prometni problemi u ovoj ulici, a u planu je rješavanje i ostalih ključnih točaka u gradu.

“S ova dva kružna toka riješit ćemo prometne probleme u dijelu grada u kojem su trenutno velike prometne gužve. Nakon ovog projekta, grad Metković kreće i u daljnje rješavanje prometnih problema, a to je područje Lučkog mosta. U suradnji s Hrvatskim cestama sljedeće godine ćemo izgraditi još jedan kružni tok i na taj način ćemo u potpunosti riješiti prometnu problematiku grada Metkovića”, kazao je Milan.

Radovi i u ulicama Put Narone i Petra Krešimira IV

Ravnatelj  županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan istaknuo je kako su kružni tokovi ponajbolje rješenje u urbanim sredinama kada je u pitanju sigurnost prometa.

“Kružni tokovi eliminiraju konfliktne točke jer u kružnim tokovima sva vozila kreću desno. To je ponajveći razlog zbog čega su u urbanim sredinama najbolje rješenje kružni tokovi”, kazao je Kaštelan te najavio i plan rekonstrukcije raskrižja ulice Put Narone i Zagrebačke ulice te rekonstrukciju Ulice Petra Krešimira IV u dužini od dva kilometra.

U ulici Put Narone projekt obuhvaća izgradnju semaforskog stupa s trepčućim prometnim znakom na njemu, ugradnju led markera u kolnik ceste te asfaltiranje raskrižja.

U  ulici Petra Krešimira IV radovi će obuhvatiti rekonstrukciju obrinske odvodnje izgradnje bicilističkih staza te obnovu horizontalne i vertikalne signalizacije od križanja s Dubrovačkom ulicom do raskrižja sa ulicom sv. Franje Asiškog.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik