Iz vodovoda upozoravaju: zaštitite cijevi od puknuća!

Autor: na 11. siječnja 2021.

Iz Vodovoda Metković stigla je obavijest za sve korisnike vodnih usluga kako bi zbog predviđenih niskih temperatura, trebali zaštiti mjerna mjesta te interne vodovodne instalacije, od mjerila do objekta.

Na taj način će se izbjeći povećanje troškova do kojeg može doći uslijed puknuća smrznutih cijevi. Pogotovo ako su cijevi plitko postavljene ili prolaze negrijanim dijelovima objekta kao što su garaže, podrumi i dvorišta.

Iz vodovoda stoga savjetuju da:

o         provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena, a u slučaju ekstremno niskih temperatura, zaštitite instalacije stiroporom, građevinskom folijom ili staklenom vunom;

o         interne vodovodne cijevi koje nisu na propisnoj dubini, a vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, toplinski izolirajte mineralnom vunom, stiroporom ili sličnim materijalima;

o         u vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te ako odlazite na duži put, zatvorite propusni ventil iza vodomjera prema objektu i ispustite vodu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik