Iz proračuna Grada Metkovića i ove godine dodijeljena sredstva za zdravstvenu zaštitu

Autor: na 26. svibnja 2020.

 

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan potpisao je sa ravnateljem županijskog Zavoda za Hitnu medicinu Lukom Lulićem Ugovor o o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe u Metkoviću u iznosu od 150 tisuća kuna.

Naime, Grad Metković i ove je godine iz svog proračuna izdvojio 500 tisuća kuna za zdravstvenu zaštitu, a osim Zavodu za Hitnu medicinu, od ovoga iznosa, 350 tisuća kuna je dodijeljeno Domu zdravlja Metković.

„Ovo nije prvi put da Grad Metković izdvaja sredstva za zdravstvo,a prošle godine Zavodu za Hitnu medicinu dodijelili smo 200 tisuća kuna. Iako je financijska situacija u Gradu trenutno zaista loša i morat ćemo rezati brojne stavke na rashodovnoj strani, odlučili smo da neće smanjivati iznos za zdravstvo. Iznos će ostati 500 tisuća kuna. Ovo nije kraj, u idućoj godini, ukoliko situacija bude bolja, povećat ćemo ovaj iznos“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan.

Ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu, Luka Lulić je istaknuo važnost ovih sredstava koja doprinose kvaliteti zdravstvene zaštite građanima Metkovića i okolice.

„Ovo nam je velika podrška jer je poznato da zdravstvo financijski ne stoji najbolje. Da bismo ostvarili iste šanse da ljude iz doline Neretve kakve imaju oni u velikih gradovima sa bolnicama, moramo osmisliti ovakve načine dodatnog financiranja.  Ove novce ćemo utrošiti u nabavu medicinske opreme, lijekova i potrošnog materijala te prvenstveno za funkcioniranje punkta pripravnosti u Metkoviću, tj. za plaćanje prekovremenih sati ostvarenih iz rada po pozivu“, kazao je Lulić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik