Ivo Matičević na pola puta do Zagreba

Autor: na 21. siječnja 2020.

 

Predstavnik Građanske inicijative „Sinovi i kćeri Neretve“ Ivo Matičević stigao je na pola puta kojim je pješice iz Metkovića krenuo za Zagreb.

Cilj njegovog puta je poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite u dolini Neretve, zbog čega je u Metkoviću održano nekoliko prosvjeda te sastanaka sa ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, predstavnicima županije, jedinica lokalnih samouprava i sa ravnateljima zdravstvenih ustanova.

Zahtjevi Inicijative od prvog dana su isti- uspostava stalne hitne helikopterske službe, svakodnevni 24-satni rad zdravstvenih ustanova te izgradnja Dnevne bolnice Metković.

Matičević ističe da je tijekom svog puta vidio kako je potrebno poboljšanje zdravstvene zaštite i u ostalim dijelovima Hrvatske.

„Iako tijekom cijelog puta nailazim na veliku podršku od ljudi, na trenutke sam se osjećao jako tužno jer sam čuo i njihove sudbine. Situacija kakva je u dolini Neretve po pitanju zdravstva je ista i na Makarskoj rivijeri te u Dalmatinskoj zagori. Upoznao sam brojne roditelje i čuo njihove sudbine. Upoznao sam planinare i članove HGSS- a i vrlo dobro su mi objasnili koliko im je helikopter važan u spašavanju ljudskih života. Tako da su svi zahtjevi koje mi tražimo opravdani, kako bi se riješilo pitanje kvalitete zdravstvene zaštite u dolini Neretve i ugroženim područjima Splitsko- dalmatinske županije“, kazao je Matičević.

“Nema više pregovora”

Matičević je istaknuo kako su za zahtjevima inicijative upoznati svi predstavnici nadležnih institucija, zbog čega u Zagrebu više neće pregovarati ni s kim.

„Pregovarat neću ni s kim jer se naši zahtjevi znaju već godinu dana. Uz sastanke,  poslani su brojni mailovi na adrese premijera, ministra, predsjednice itd. Nek bude iznenađenje to što ću napraviti u Zagrebu, a sve što ću napraviti biti će za djecu Neretve“, ističe Matičević.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik