Ivana Bebić: „Od Hitne nećete napraviti pogrebno poduzeće“

Autor: na 25. veljače 2019.

 

Zbog nezadovoljstva rješenjima za poboljšanje zdravstvene zaštite u doline Neretve, predstavnici građanske inicijative „Sinovi i kćeri Neretve“ danas su održali konferenciju za medije, na kojoj su još jednom uputili svoje zahtjeve nadležnim institucijama.

Naime, prije mjesec dana, inicijativa je održala sastanak sa ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, predstavnicima županije, jedinica lokalne samouprave doline Neretve te ravnateljima zdravstvenih ustanova na kojem su ih upozorili na probleme s kojima se građani doline Neretve svakodnevno suočavaju. Na sastanku su im iznijeli i prijedloge te zahtjeve za rješavanje tih problema, pri čemu su ustrajni u izgradnji Opće bolnice u dolini Neretve, uspostave kvalitetnije helikopterske hitne službe te 24- satnih dežurstava liječnika.

Predstavnik inicijative, Ivo Matičević je kazao kako ministru i ostalim nadležnima daju rok od nekoliko dana za donošenje konkretnih rješenja, ili će ističe, biti primorani organizirati novi prosvjed.

„Županija šuti i ministar šuti i to nećemo dozvoliti. Smatram da su konkretni koraci izgradnja županijske bolnice od regionalnog značaja, uspostava helikopterske medicinske službe, povezivanje Doma zdravlja i Hitne te promjena CRP analizatora. Ukoliko nam se ministar ne javi kroz nekoliko dana, najavljujem novi prosvjed u subotu, 2. ožujka od 15 do 17 sati, kod opuzenskog Hotela Merlot“, kazao je Matičević.

Kaznena prijava protiv države

Matičević je najavio i moguću kaznenu prijavu protiv države.

„Država ne poštuje Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji im nalaže da ovdje bude bolnica i zbog toga što su naši građani ugroženi, bit ćemo primorani podnijeti kaznenu prijavu“, ističe Matičević

Podsjetimo, borba građana Metkovića za bolju zdravstvenu zaštitu krenula je prije dva i pol mjeseca nakon smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića. Konferenciji je nazočila i Gabrijelova mama, Ivana Bebić koja je naglasila kako će se i osobno boriti za bolju zdravstvenu zaštitu i odgovorniji rad liječnika.

„Sustav je ubio moje dijete jer je dozvolio neodgovoran rad pojedinih liječnika. Ne spavam već dva i pol mjeseca, a pitam se kako oni s Hitne i jedna medicinska sestra iz Doma zdravlja spavaju? Pitaju me što će ti ljudi radit ukoliko im se oduzmu licence? A što da ja radim sada kad mi nema djeteta i kako da svojoj djeci objasnim da im se Gabrijel neće javiti kad ga zovu?  Znam koje je pravo imalo moje dijete kad su ga oni vraćali s Hitne i kad su govorili da mu majka doma može pomoći. Ovim putem želim im poručiti da od hitne neće napravit pogrebno poduzeće i da im više neće niti jedno dijete umrijeti“, kazala je Ivana Bebić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik