• Nekategorizirano

HSS ukinuo suspenziju Jambi

Autor: na 7. veljače 2016.

 

ZAGREB – Predsjedništvo HSS-a ukinulo je suspenziju Stipu Gabriću Jambi i tako išlo protiv volje predsjednika stranke Branka Hrga.
Prema današnjim odlukama predsjedništva Branko Hrg ima sve manju potporu u stranci. Njegov protukandidat na unutarstranačkim izborima koji će se održati u ožujku – Nenad Matić..

“Predsjedništvo HSS-a je većinom glasova, 15 glasova za, 8 protiv, 2 suzdržana, usvojila žalbu Stipe Gabrića Jambe, čime je ukinuta suspenzija predsjednika HSS-a Branka Hrga. Time smo pokazali da u HSS-u vlada demokracija, da se ne provode odluke predsjednika i njegova samovolja, nego članovi predsjedništva razmišljaju, donose odluke i stoje iza svojih odluka”, rekao je Matić. Samovolja predsjednika, prema Matiću bila je vidljiva i uoči izbora..

“Apsolutno je vrijeme za drugačije i za HSS, za HSS koji će na tijelima stranke raspravljati o svim odlukama, i na nivou općinskih, gradskih i županijskih organizacija, i gdje će se odluke donositi sa puno više rasprava, diskusije i normalno, s uključenjem svih u te javne rasprave. Predsjednik stranke nam je rekao da je on preuzeo pregovore s HDZom i apsolutnu odgovornost za rezultate izbora i za izbore za hrvatski parlament”, kaže Matić.

Predsjedništvo nije slušalo ni volju predsjednika kad je u pitanju njihov treći zastupnik koji bi trebao ući u Sabor..

“Tu smo imali glasovanje, gospodin Hrg je glasovao za kandidatkinju koja je dobila 5 glasova, a većina glasova je za kandidata koji je dobio 19 glasova. To je Željko Lenart i odluka je stranke da bi taj saborski zastupnik trebao biti on”, rekao je Matić.

Izvor: Media Servis

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik