Hrvoje Bebić (HDZ) predsjednik Gradskog vijeća, zamjenici Miljenka Manenica (HSLS) i Krešimir Jurić (MOST)

Autor: na 21. lipnja 2017.

 

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća grada Metkovića, za predsjednika je izabran HDZ-ov Hrvoje Bebić. Bebića je podržalo 10 vijećnika, dok ih je 7 iz redova MOSTA ostalo suzdržano.

„Ja se zahvaljujem svim vijećnicima koji su mi ukazali povjerenje, ali i onima koji su bili suzdržani. Očekujem da ćemo svi skupa surađivati i da ćemo raditi sve za dobrobit građana“, kazao je Bebić.

Iako je uobičajena politička praksa da predsjednik Gradskog vijeća bude jednoglasno izabran, Katarina Ujdur je kazala da su Mostovi vijećnici ostali suzdržani kako bi se vidjelo tko čini većinu u Gradskom vijeću.

„Mi smo već ranije najavili da ćemo na ovoj sjednici bit suzdržani. Promijenili smo jednu praksu  podržavanja predsjednika Gradskog vijeća jer smo htjeli utvrditi tko je ta većina u Gradskom vijeću Grada Metkovića. Mi ćemo sve kvalitetne prijedloge podržavati i bit ćemo jedna konstruktivna oporba koja će pratiti sve što se radi u Gradu i u gradskoj upravi“, naglasila je Ujdur.

HDZ nema većinu 

Iako su vijećnici Mosta prije konstituirajuće sjednice u više navrata isticali, kako će HDZ i HSS koalirati te činiti većinu u Gradskom vijeću, koalicijski sporazum između te dvije stranke nije potpisan. Dapače, za potpredsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Miljenka Manenica iz HSLS- a s kojim je HDZ postigao predizborni dogovor te za drugog potpredsjednika MOST- ov Krešimir Jurić.

Bez obzira što između njegovog HSS- a i HDZ- a nije potpisan koalicijski sporazum, Stipo Gabrić Jambo istaknuo je kako daje apsolutnu podršku gradonačelniku Daliboru Milanu i vijećnicima HDZ- a.

„Želim bit konstruktivan u Gradskom vijeću. Želim pomoć tim mladim ljudima i rekao sam i prije da imaju moju bezuvjetnu podršku. Ja sam ostao samo vijećnik i ne zanima me nijedan odbor. Sve moje želje su ispunjene 4. lipnja u 21: 00 h“, kazao je Jambo.

Nakon održane sjednice, na kojoj je konstituirano Gradsko vijeće Metkovića bez službeno dogovorene većine, gradonačelnik Milan istaknuo je kako će voditi grad u dobroj vjeri da će imati podršku svih vijećnika.

„Mi nemamo većinu u Gradskom vijeću. Mi imamo 7 vijećnika. Ni s kim nismo potpisivali koalicijski sporazum te očekujem da će nas svi vijećnici podržavati. Očekujem potporu od HSS- a, SDP- a i MOST- a.

Ukidanje naplate parkinga? 

Jedno od obećanja HDZ a iz predizborne kampanje bilo je i ukidanje naplate parkinga.

„Radimo na ukidanju parkinga ali problem su 4 radna mjesta. Moramo iznaći najbolje rješenje kako bi zadržali ta radna mjesta jer svako radno mjesto nam je važno. Nadamo se da će do jeseni naše obećanje bit ispunjeno“, istaknuo je Milan.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik