• Nekategorizirano

Do 1. listopada u našoj županiji helikopterska služba hitne pomoći

Autor: na 11. srpnja 2016.

Župan Nikola Dobroslavić i ministar zdravlja Dario Nakić potpisali su ugovor o uvođenju helikopterske službe hitne medicine na području Dubrovačko – neretvanske županije do 1. listopada.

Riječ je o trajno stacioniranom helikopteru u Zračnoj luci Dubrovnik, a koji će služiti za prijevoz hitnih pacijenata na području Županije i koji će imati svoj tim i intervenirati tamo gdje to bude potrebno.

Ministar zdravlja Nakić sastao se i s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik i ravnateljima domova zdravlja s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Na sastanku se razgovaralo o problematici sanitetskog prijevoza, proširenju djelokruga rada Patronažne službe, palijativnoj skrbi te ulozi i nadležnosti domova zdravlja u organizaciji cjelokupne primarne zaštite.

Ravnatelj Doma zdravlja, Mihovil Štimac, rekao je što je istaknuto u vezi Metkovića:

„Metković, koji je godinama bio zapostavljen, po geografskom i razvojnom pitanju, dobio bi jednu kvalitetnu hitnu gdje bi bila moguća 24-satna opservacija, što bi tražilo dodatna ulaganja u prostor. U dogovoru sa županijskim čelnicima i općom bolnicom Dubrovnik napravili bismo svoj plan specijalistike i plan trajno suradnje sa Općom bolnicom Dubrovnik u vidu dolaska njihovih specijalista u Metković i Ploče, a možda čak i Opuzen.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik