HDZ- ov program razvoja poljoprivrede u Metkoviću

Autor: na 24. travnja 2017.

 

U prostorijama GO HDZ- a Metković održana je konferencija za medije na temu poljoprivrede koja je istaknuta kao najvažnija gospodarska djelatnost na području Metkovića.

Uz HDZ- ovog kandidata za gradonačelnika, Dalibora Milana, program za razvoj poljoprivrede predstavili su dipl. ing. agronomije, Robert Doko i državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, Marija Vučković.

Na konferenciji je istaknut loš odnos svih dosadašnji gradskih vlasti prema poljoprivredi, zbog čega je u njihovom programu predviđena i izrada strategije razvoja poljoprivrede, čiji će cilj biti detaljna analiza sadašnjeg stanja te postavljanje smjernica za razvoj u predstojećem razdoblju.

U izradu tog dokumenta uključit će i predstavnika struke, otkupljivače, vanjske konzultante te proizvođače koji najbolje znaju osnovne probleme u proizvodnji i na tržištu.

Milan je istaknuo kako će, s ciljem povećanja poljoprivrednih aktivnosti, kroz „Program potpora u poljoprivredi“, iz gradskog proračuna dodjeljivati veća bespovratna novčana sredstva poljoprivrednicima.

„Porazno je to što su dosadašnja izdvajanja iz gradskog proračuna, za poljoprivredu bila na razini od 50. 000 kn do 90. 000 kn što je 0.2 do 0.3 % proračuna. Mi ćemo to u prvoj godini podići na 1 % što je od 250. 000 do 300. 000 kn, sa tendencijom da davanja svake godine podižemo. U konačnici bi za poljoprivredu izdvajali 2 % proračuna ili 500. 000 do 600. 000 na godinu“, kazao je Milan.

Iz HDZ- a su kao prioritete istaknuli i projekte navodnjavanja Koševa i Vrbova, a obećali su i rješenje administrativnih problema državnog zemljišta na području grada.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik