Gusarima iz Komina 13. Lađarski kup „Župa Bagalović“

Autor: na 17. srpnja 2017.

 

Gusari iz Komina pobjednici su 13. Lađarskog kupa „Župa Bagalović“ koji se u subotu vozio na relaciji Krvavac- Metković- Krvavac.

Ekipa iz Komina u cilj je ušla ispred domaćina Udruge Lađara Gospa Karmelska te  trećeplasirane Stabline koja se do samog kraja borila s prošlogodišnjim pobjednicima, Argonautima iz Bjelovara.

Iako su Kominjani  ove godine s treninzima počeli nešto kasnije u odnosu na protekle godine, Hrvoje Medak naglašava kako su treće mjesto na  utrci na Jarunu i pobjeda u Krvavcu pokazatelj kako će i ove godine biti u samom vrhu konačnog poretka Maratona lađa.

„Ja sam prezadovoljan. Imali smo dosta problema dok smo skupili cijelu ekipu jer nam je dosta veslača od lani odustalo. Na ovoj utrci smo imali dosta sreće i bolju poziciju od konkurenata, a to je u konačnici presudilo. Veslam na Maratonu lađa već 20 godina i znam da nas tek sada očekuje rad, jer od ove utrke do samog dana maratona, trebamo se samo dizat“, kazao je Medak.

Drugoplasirane lađare iz Krvavca ove godine trenira Ivan Šabjan. Ovom utrkom te pobjedom na Jarunu, pokazali su da su jedni od favorita za Veliki štit kneza Domagoja.

„I ova utrka pokazala je kako je ekipa „Gospa Karmelska“ napredovala u odnosu na proteklu godinu te da smo u konkurenciji za medalju. Preostaje Maraton i pokušat ćemo doradit neke detalje. Očekivanja su pobijedit, odnosno bit među prve tri ekipe“, ističe Šabjan.

Ovogodišnja manifestacija Maraton lađa na Neretvi, održat će se 12. kolovoza. Bitku za medalju, najavio je i Nikola Radaljac iz Udruge lađara Stablina.

„Utrka je pokazatelj tko će se odvojit na Maratonu koji će, ove godine, bit posebno neizvjestan. Sve ekipe na treninzima rade na snažnoj izdržljivosti, a najveće je pitanje tko će najbolje kombinirati snagu i izdržljivost. Presudan faktor bit će i sreća“, naglasio je Radaljac.

Na 13. Lađarskom kupu Župa Bagalović sudjelovalo je 13 ekipa, a održan je u organizaciji udruge Oba Krvavca.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik