Gradu Metkoviću darovano državno zemljište za gradnju kompostane

Autor: na 31. svibnja 2019.

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Dalibor Milan potpisali su ugovor o darovanju zemljišta na području Vrbovaca Gradu Metkoviću u vrijednosti oko 1,9 milijuna kuna.

Riječ je o nekretnini površine od 18 000 metara, te se na njoj planira izgraditi kompostana.

„Darovanje te nekretnine bilo nam je neophodno kako bismo mogli aplicirati na natječaje koji će Fond za zaštitu okoliša objaviti u srpnju. Stekli smo sve preduvjete i imamo pravomoćnu lokacijsku dozvolu. U tijeku je izrada projekta, a, po objavi natječaja, mi ćemo biti spremni. Hvala Ministarstvu za državnu imovinu što nas prati i što cijeni naše potrebe“, rekao je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Ministar Goran Marić u Metkoviću je s gradonačelnikom Korčule Andrijom Fabrisom potpisao i ugovor o darovanju bivše policijske postaje koja će se preurediti u kulturni prostor te je istaknuo važnost darovanja zapuštenih nekretnina jedinicama lokalne samouprave.

„Nije to darivanje Gradu Metkoviću i Korčuli samo u tehničkom smislu. Država nekretnine u ovom slučaju daruje sama sebi i time se aktivira dugo zapuštena imovina, a znamo da je okosnica zdrava života i življenja čist okoliš. Zato Gradu Metkoviću ovaj ugovor puno znači, posebice jer se radi o dolini Neretve, rezervatu života, a Gradu Korčuli darujemo objekt za kulturne i izložbene potrebe. Veseli nas suradnja s njima i slijede sljedeći ugovori i projekti“, rekao je Marić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik