Gradska knjižnica Metković uključena u „Mjesec hrvatske knjige“

Autor: na 16. listopada 2018.

Započela je manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“ , kroz koju će se, tijekom idućih mjesec dana, na državnoj i lokalnoj razini, organizirati različiti događaji posvećeni promociji knjige.

Ovogodišnja je manifestacija posvećena kulturnoj baštini, pri čemu je glavni motiv glagoljica kao posebnost hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

U programu manifestacije već tradicionalno sudjeluje i Gradska knjižnica Metković u kojoj će se do 15. studenoga održavati različite radionice za djecu te promocije knjiga.

“U petak, 19. listopada, održat će se promocija knjige Dubravke Oraić Tolić „Doživljaji Karla Maloga“, nakon čega će u ponedjeljak, 22. listopada, Koraljko Greben održati radionicu za djecu na temu glagoljice. U utorak, 23. listopada, održat će se promocija knjige poznate hrvatske komičarke Marijane Perinić „Jesi online?“. U ponedjeljak, 5. studenog, ugostit ćemo profesionalnu lutkaricu Boženu Delaš, koja će održati lutkarsku radionicu pod nazivom „Latinica čita glagoljicu“, a u utorak, 6. studenog, svoju knjigu „Želim dotaknuti nebo“ promovirat će putopisac Matej Perkov. Posljednje događanje je u ponedjeljak, 12. studenog, kad će dvije radionice za djecu i odrasle održati slikarica Snježanka Jadrijević”, kazala je ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik