Gradonačelnik mora povući potpis jer je prekoračio ovlasti – stav je Mosta

Autor: na 10. svibnja 2018.

 

Gradska vijećnica Katarina Ujdur danas je na konferenciji za medije iznijela prijedloge zaključaka Mosta nezavisnih lista, o problematici izvorišta Doljani.

Ujdur je još jednom istaknula kako je gradonačelnik Milan potpisom na zaključke sa sastanka u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike prekoračio zakonske ovlasti Gradonačelnika kao izvršnog tijela lokalne samouprave zbog čega su mu iz Mosta predložili da taj potpis povuče.

„Naš prijedlog gradonačelniku je da ponovno pristupi pregovorima usuglašavanja provedbenog ugovora o isporuci i prihvaćanju vode s izvorišta Doljani s isključivim ciljem očuvanja stečenih prava na korištenje odnosno zahvat vode sa izvorišta te  poduzme sve potrebne radnje radi utvrđivanja prava vlasništva nad osnovnim sredstvima izvorišta te nad svim nekretninama na kojima se ta sredstva nalaze“, kazala je Ujdur te dodala da su svjesni činjenice da je izvorište na teritoriju Bosne i Hercegovine, ali da je vlasnik postrojenja na izvorištu ipak Grad Metković.

Gradonačelniku su predložili i da prije svake odluke o raspolaganju imovinom izvorišta Doljani zatraži prethodnu suglasnost Gradskog vijeća Grada Metkovića.

Podsjetimo, danas će se na zahtjev Mosta održati tematska sjednica Gradskog vijeća o problematici Izvorišta Doljani.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik