Gradonačelnik Milan pozvao na oprez zbog širenja koronavirusa

Autor: na 23. listopada 2020.

Trend povećanja broja zaraženih koronavirusom prati gotovo cijelu Hrvatsku pa ni Metković u tom pogledu nije iznimka. Tim povodom, gradonačelnik Dalibor Milan, pozvao je sugrađane na oprez i poštivanje propisanih mjera. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

Drage sugrađanke i sugrađani,

Prema riječima stručnjaka u tijeku je drugi val pandemije koronavirusa, a posljednjih tjedana zabilježen je veći broj oboljelih i u našemu gradu.

Iako smo od početka pandemije primjer odgovornoga ponašanja, moja dužnost je još jednom vas pozvati na oprez i podsjetiti da koronavirus može biti vrlo opasan po zdravlje svih nas. O koronavirusu se vrlo malo zna, ali poznato je da može ostaviti najgore posljedice na starije osobe i one s kroničnim bolestima. Također, može biti vrlo opasan za osobe s invaliditetom. Upravo njih moramo najviše čuvati!

Znam da vam nedostaje „normalan“ život, ali ovo je vrijeme u kojemu sigurnost i potrebe drugih moramo staviti ispred vlastitih! Moramo raditi i truditi se da se gospodarska aktivnost što normalnije odvija, ali apeliram na sve vas da veća druženja i okupljanja ostavimo za neka bolja vremena, koja će, siguran sam, ubrzo doći. Pokazali smo empatiju, solidarnost i zajedništvo u brojnim neočekivanim situacijama koje su se dogodile u našemu gradu, a u sve nas ne sumnjam ni sada! Samo zajedno možemo zaustaviti pandemiju i što prije izaći iz ove krizne i neočekivane situacije.

Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge!


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik