Gradonačelnik Milan čestitao Dan državnosti

Autor: na 30. svibnja 2020.

Povodom Dana državnosti, predstavnici Grada Metkovića,  udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, političkih stranaka, policije i vatrogasaca jutros su pred Spomenikom hrvatskim braniteljima iz Metkovića poginulima u Domovinskom ratu položili vijence i svijeće. Molitvu odrješenja molio je fra Ante Bilokapić, a prigodan koncert održala je Gradska glazba.  

Gradonačelnik Dalibor Milan uputio je i čestitku povodom Dana državnosti. Čestitku prenosimo u cijelosti.

“Drage sugrađanke i sugrađani,

Pred nama je blagdan Dan državnosti. Obilježavamo ga u spomen na 30. svibnja 1990. godine, kada je konstituiran prvi demokratski izabrani Hrvatski sabor, čime je započeo proces osamostaljenja Republike Hrvatske. Bio je to dan u kojem su Hrvati napokon dočekali ono o čemu su stoljećima sanjali- slobodu, demokraciju, zajedništvo te pravo na borbu za vlastite interese.
Od tada do danas bili smo suočeni s brojnim izazovima. Bilo je teško, ali sve smo ih prevladali. Zajedno! Vrijeme pred nama donosi nam nove izazove. Možda će biti teško, ali prevladat ćemo i njih. Zajedno!
Od tada do danas ostvarili smo i brojne uspjehe zbog kojih su Hrvati i Hrvatska prepoznati diljem svijeta. Ponosni smo na svaki pojedinačni uspjeh, a još više na one ostvarene zajedništvom.
Na blagdan Dana državnosti prisjećamo se i onih koji su svoje živote dali da danas imamo sve ono o čemu smo nekada sanjali. Prisjećamo se posebice naših sugrađana. Upravo zbog njih moramo još više raditi i nadograđivati sve što su nam ostavili u nasljeđe. Malu, ali veliku zemlju, s najvećim ljudima.
Čestitam svima Dan državnosti.”


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik