• Nekategorizirano

Gradonačelnica Ujdur ima primjedbe na Plan razvoja turizma klastera Neretva

Autor: na 14. travnja 2016.

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima i izrađivač Glavnog plana razvoja turizma klastera Neretva Ivo Kunst iz Instituta za turizam predstavili su Finalni radni materijal Plana razvoja turizma klastera Neretva.

Ovim se dokumentom postavljaju temelji za sustavan, koordiniran i planski usmjeravan razvoj turizma na cijelom projektnom području.

Naglašeno je, kako će uspješna implementacija preporuka i zaključaka ovog dokumenta ovisit najviše o tome u kojoj će mjeri nositelji izvršne vlasti jedinice lokalne samouprave na cijelom ovom području, u suradnji s Turističkim zajednicama biti u stanju inicirati promjene, potaknuti suradnju s turističkim posrednicima, motivirati lokalne poduzetnike, odnosno osigurati međusobno povjerenje svih relevantnih dionika turističkog razvoja.

Što o glavnom planu razvoja turizma klastera Neretva misli Gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur:

“U dolini Neretve imamo raznolikost i bogatstvo, ali većina atrakcija nije spremna za tržište. Imamo primjedbu što Prirodoslovnom muzeju  Metković, nije posvećena posebna pozornost, a mislimo da je jednako velika atrakcija poput muzeja u Vidu koji je spomenut. Što se tiče ciljeva strategije, u redu je da se udvostruči noćenje i uključivanje turističke ponude u jedinice lokalne samouprave koje imaju niske turističke standarde, ali imaju svoj potencijal. Isto tako bi spomenuli i mogućnost sportskog turizma koju ovdje imamo. U blizini nam je obala, imamo brdo, imamo ravnicu i mislimo da se i u tom smjeru, također, moglo razmišljati u strategiji.”

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik