Građani Metkovića u akciji “Zasadi drvo, ne budi panj!”

Autor: na 25. listopada 2019.

 

Na području Grada Metkovića danas se održava akcija kolektivne sadnje drveća.

Riječ je o provedbi projekta Građanske inicijative „Dani kolektivne sadnje drveća“, u sklopu koje će se, od danas do 27. listopada saditi drveće diljem Hrvatske.

Cilj građanske inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa jedinicama lokalne samouprave na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju životnih sredina te time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Grad Metković, kao koordinator na lokalnoj razini, donirao je sadnice stabala školama i vrtićima koje će se saditi ispred Ustanove za kulturu i sport, na dječjim igralištima na Trgu bana Jelačića, pored Udruge Prijatelj i Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića te na ulazu u Sportsku ulicu. Sadnice su donirane i stanarima Ulice S.S. Kranjčevića na njihov zahtjev te stanarima na Trgu dr. Franje Tuđmana na njihov zahtjev.

„Danas ćemo posaditi preko 25 stabala. Pored ove naše akcije, u sklopu projekta izgradnje kružnih tokova, sade se i stabla i u ulici Ante Starčevića. Svi moramo biti svjesni da zelenilo važno i da ga moramo čuvati. Posebno sam ponosan na broj djece koja su sudjelovala u akciji, jer je najvažnije potaknuti njihovu svijest da se od najranije dobi brinu o okolišu“, kazao je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik