Grad Opuzen nositelj projekta Neretva

Autor: na 9. kolovoza 2018.

 

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević potpisali su danas sporazum o prijenosu nositeljstva Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa Internetu na području doline Neretve sa županije na Grad Opuzen.

Riječ je o projektu koji bi trebao osigurati pristup brzom internetu u svim dijelovima doline Neretve, a sudjelovanje u projektnim aktivnostima potpisali su i svi gradonačelnici i načelnici iz neretvanskoga kraja.

Ovim sporazumom nositelj i prijavitelj projekta na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, postaje Grad Opuzen, zajedno s  ostalim jedinicama lokalne samouprave, a sve potrebne pripreme napravila je Županija koja i dalje ostaje koordinator Projekta.

„Procijenili smo da je bolje da prijavitelji budu jedinice lokalne samouprave. Dubrovačko-neretvanska županija dosada je uspješno odradila tri od četiri faze izvođenja projekta: izradu studije izvodljivosti, izradu plana razvoja širokopojasne infrastrukture i provedbu javne rasprave, a četvrta faza, koja obuhvaća izradu konačne verzije Plana razvoja širokopojasne infrastrukture, bit će odrađena sada nakon potpisivanja ovog Sporazuma. Nadam se da ćemo bit uspješni na Natječaju i da ćemo osigurati za svaku kući i za svako područje širokopojasni Internet velikih brzina“, kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Natječaj krajem godine

Zbog dosadašnjeg pozitivnog iskustva u ovakvim projektima gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević  vjeruje i u uspjeh ovoga.

„Natječaj će biti raspisan krajem godine. Imamo iskustva u opakvim i sličnim projektima i nadam se da ćemo dobit maksimalan broj bodova te pri provedbi projekta iskoristiti ova sredstva koja zaista nisu mala“, kazao je Mihaljević.

Ukupna vrijednost projekta je 8 milijuna eura.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik