Grad Metković raspisao Natječaj za dodjelu stipendija studentima

Autor: na 9. studenoga 2018.

Grad Metković raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku godinu 2018./2019.

Grad će dodijeliti više od 30 stipendija u iznosu od 1200 kuna mjesečno kroz 10 mjeseci u godini, i to po 10 stipendija uspješnim i darovitim studentima, studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa i studentima deficitarnih zanimanja, dok će studentima djeci poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rada i studentima s invaliditetom dodijeliti onoliki broj koji odgovara broju prijavljenih studenata.

“Možemo se pohvaliti da prvi put raspisujemo stipendije za studente s invaliditetom. Također, novost je da smo iznos stipendija povećali za 140 posto, odnosno narastao je s 500 na 1200 kuna”, istaknuo je promjene u odnosu na lanjski natječaj gradonačelnik Dalibor Milan.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti redoviti studenti koji ispunjavaju opće uvjete, i to da su državljani Republike Hrvatske, upisani u redovni studij na visoko učilište u Hrvatskoj ili izvan nje, student i bar jedan od roditelja imaju prebivalište na području grada Metkovića tijekom proteklih pet godina, nisu korisnici neke druge stipendije te nisu stariji od 27 godina.

Osim općih, studenti moraju ispunjavati i posebne uvjete, definirane prema svakoj kategoriji, koje možete pročitati na službenoj stranici Grada Metkovića.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se do 23. studenog.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik