Grad Metković povećava zapošljivost marginaliziranih skupina

Autor: na 8. kolovoza 2018.

Grad Metković dobio je više od 630 tisuća kuna bespovratnih sredstava za financiranje projekta „Uključi se!“, s kojim će povećati zapošljivost za 35 pripadnika ciljnih skupina (dugotrajno nezaposlene osobe, osobe sa invaliditetom, korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu).

Glavni cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja nezaposlenih osoba provedbom verificiranih programa osposobljavanja odraslih, te mentorstvom i ciljanim programima za osnaživanje. Programima „Asistent/ica na EU projektima“ i „Knjigovođa“ osposobit će se ukupno 35 nezaposlenih pripadnika marginaliziranih skupina za obavljanje poslova za koje postoji ponuda na tržištu rada, te poslova vezanih za vođenje poslovnih knjiga, analitičkog knjigovodstva, kalkulacija i obračuna.

Također, projektom će se omogućiti i pružanje usluga mentorstva za 10 pripadnika ciljane skupine, nezaposlenih osoba korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu te će se izraditi individualni rad za svakog pojedinog korisnika.

Partner na projektu je Općina Kula Norinska, koja će aktivno sudjelovati u projektnim aktivnostima tijekom provedbenog razdoblja od 18 mjeseci, dok je sam projekt dio programa Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, kojega provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik