Grad Metković ponovno otvara Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi

Autor: na 10. lipnja 2020.

 

Nakon što je uslijed posebnih mjera zbog pandemije koronavirusa Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi bio obustavljen, Grad Metković će isti ponovno otvoriti u ponedjeljak, 15. lipnja 2020.

Javni poziv će biti otvoren do 30. studenog 2020. godine, odnosno do utroška sredstava planiranih programom za ovu godinu.

Zahtjevi podneseni prije navedene obustave su u obradi i biti će isplaćeni nakon dostave zaključka na adrese podnositelja.

Pravo na potporu imaju poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području grada Metkovića.

U sklopu Programa, kroz 5 mjera, pružat će se potpore stočarima i pčelarima, potpore za obnovu ili gradnju staklenika i plastenika, za uvođenje ekološki naprednih metoda u poljoprivrednoj proizvodnji, za nabavu strojeva i opreme te za poticanje udruživanja poljoprivrednih proizvođača.

Zahtjev za potporu moguće je podnijeti za više mjera, ali ukupan iznos svih potpora po jednom korisniku ne smije iznositi više od 8.000,00 kn tijekom jedne kalendarske godine.

Stranke ne trebaju zahtjevu prilagati Potvrdu o nepostojanju duga prema Gradu Metkoviću, već će Odsjek za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU po službenoj dužnosti zatražiti istu od Odsjeka za proračun, računovodstvo i financije.

Cijeli tekst Javnog poziva zajedno s potrebnim obrascima biti će objavljen na službenoj stranici Grada Metkovića: www.grad-metkovic.hr  te će isti također biti dostupni na porti Grada Metkovića na adresi: Metković, Stjepana Radića 1.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik