Grad Metković odgodio naplatu odvoza otpada po volumenu

Autor: na 17. listopada 2018.

Gradski vijećnici usvojili su Prijedlog Zaključka kojim je Grad Metković prihvatio investitorska prava u projektu rješavanja prometne problematike u užem dijelu grada.

Naime, Županijska uprava za ceste ishodila je građevinsku dozvolu za izgradnju dva kružna toka u Ulici Ante Starčevića na križanju s ulicama Kralja Zvonimira i Matice hrvatske te križanju s Ulicom don Radovana Jerkovića. Procijenjena vrijednost radova iznosi 6 milijuna i 250 tisuća kuna, od čega će, zbog povećanja obuhvata projekta, iz Gradskog proračuna biti uloženo 4 milijuna kuna.

„Nismo htjeli raditi samo kružne tokove, već uložiti dio naših sredstava kojima ćemo napraviti kompletan obuhvat tog prostora te promijeniti vizuru grada. Između ostalog, uredit ćemo parking, promijenit rasvjetu te nogostupe. Grad sada ima mogućnosti za uložiti dio svojih sredstava i to ćemo i napraviti“, kazao je gradonačelnik Dalibor Milan.

Također, na sjednici je usvojena odluka da se novi način pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada odgađa za razdoblje od godinu dana.

Ovom odlukom produžen je rok u kojem bi se trebali stvorili tehničko-tehnološki uvjeti za punu primjenu gospodarenja otpadom.

„Od 1. studenog trebao bi se u potpunosti početi primjenjivati novi način prikupljanja otpada. Time bi se trebala početi primjenjivati i nova cijena naplate odvoza komunalnog otpada. Međutim, iako smo od Fonda za zaštitu okoliša dobili 3 i pol milijuna sredstava za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, Fond nam iste još nije dostavio i jednostavno građanima ne možemo naplaćivati uslugu koju ne koriste“, kazao je Milan.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik