Grad Metković kreće u rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića “Radost”

Autor: na 21. rujna 2020.

Ovaj projekt Grada Metkovića nastavak je odgovora na sve veće potrebe za korištenjem usluga vrtića na području grada te će u potpunosti riješiti liste čekanja za vrtiće.

Naime, otkako je smanjeno učešće roditelja u cijeni vrtića za 150, odnosno 100 kuna, ovisno o programu koji djeca koriste, zahtjevi za korištenjem usluga Dječjega vrtića Metković svake godine su sve veći. 

Realizacijom projekta, ukupna površina vrtića bit će 700 kvadrata, a u sklopu radova, u okviru postojećih gabarita građevine, odradit će se rekonstrukcija te sa zapadne strane dograditi tri nova dnevna boravka sa pratećim sadržajima – jedan za djecu jasličkog uzrasta i dva za djecu vrtićke dobi od tri do sedam godina. Izgradit će se i višenamjenska dvorana te novo dječje igralište na zapadnom dijelu parcele koje će se opremiti prigodnim elementima za igru.

Vrijednost projekta je preko 6 milijuna kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz proračuna Grada Metkovića.

„Cijeli iznos investicije osiguran je iz proračuna za 2020. i 2021. godinu. Djeca su budućnost ovoga grada, a poboljšanje kvalitete njihova života moj je prioritet! Od početka mandata, sa svojim suradnicima, trudim se pronaći dugoročna rješenja za probleme s kojima se suočavaju oni i njihovi roditelji. Ovaj projekt omogućit će obrazovanje većeg broja djece od najranije dobi, i najvažnije, uspomene koje će ta djeca stvoriti tijekom boravka u vrtiću. Također, drago mi je što se ovaj projekt realizira na desnoj strani našega grada, koja, uz projekte uređenja i nastavka gradnje Jadranske ulice dobiva novi i ljepši izgled, kakav stanovnici toga dijela grada itekako zaslužuju!“, ističe gradonačelnik Milan.

 

Izvor: metkovic.hr

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik