Grad Metković dodjeljuje 16 studentskih stipendija

Autor: na 8. siječnja 2018.

 

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u galeriji Gradskog kulturnog središta potpisao ugovore sa studentima koji su dobili stipendije Grada Metkovića za akademsku 2017./18. godinu.

Kriterije natječaja na koji se javilo ukupno 30 studenata, zadovoljilo je njih 16 koji će primati mjesečni iznos od 500 kuna.

Gradonačelnik Milan istaknuo je da je ove godine izdvojeno više sredstava iz proračuna čime je  iznos stipendije povećan za sto kuna.

„Ove godine smo povećali iznose stipendija, čime je iz proračuna umjesto dosadašnjih 55 izdvojeno 180 tisuća kuna Za razliku od prošle godine kad je uvjet za dobivanje stipendija bio socijalno – ekonomski status, ove je godine natječaj uključio i kategorije uspješnih i darovitih studenata te studenate koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Nadamo se da ćemo sljedećim proračunom povećati ova sredstva, jer vidimo da je potreba naših roditelja velika“, kazao je Milan.

Među stipendistima je i Petra Popović, studentica 5. godine forenzične kemije i molekularne biologije na Sveučilišnim studijima za forenzične znanosti u Splitu.

„Ova stipendija predstavlja dodatnu motivaciju u završetku studija te financijsku olakšicu mojim roditeljima. S novcem ću moći financirati dio troškova za stanarinu i to mi mnogo znači“, kazala je Petra.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik