Grad Metković daje milijun kuna potpore poduzetnicima

Autor: na 12. studenoga 2021.

U četvrtak, 11. studenog, u galeriji Ustanove za kulturu i sport održana je četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića.

Na njoj je, između ostalog, izglasan i prijedlog Programa potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa tijekom 2021. te Program mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2021. godinu.

Gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan, naglasio kako će Grad, kao i prošle godine, kroz ove mjere za poduzetnike izdvojiti milijun kuna, odnosno 500.000 kuna za svaku mjeru.

„Kada je u pitanju Program mjera poticanja poduzetništva, ove godine dodijelit ćemo 100 tisuća kn za novoosnovane tvrtke, a 400 tisuća kn za kupnju dugotrajne imovine“, rekao je gradonačelnik.

Dodajmo tome kako je na sjednici izglasan i Prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Gradskog groblja sv. Ivana Nepomuka u Metkoviću. Gradonačelnik je naglasio kako će se donošenjem ove odluke omogućiti izgradnja grobnica za narednih 30 do 40 godina.

Osim toga, na sjednici je potvrđen i novi četverogodišnji mandat Nikoli Manenici na mjestu direktora Metković Razvoja, odnosno Filipu Dominikoviću u tvrtki Metković d.o.o.

Također, prihvaćena su i rješenja o imenovanju članova Upravnoga vijeća Ustanove za kulturu i sport Metković, a u iduće četiri godine te funkcije će obnašati Ivica Kuran, Stanko Vidović i Mihaela Pavlović.

 


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik