Grad isplaćuje božićnice umirovljenicima- zahtjevi se podnose do 10. prosinca!

Autor: na 29. studenoga 2018.

 

Gradski vijećnici sinoć su usvojili odluku o isplati božićnica umirovljenicima s područja Metkovića koja se određuje prema visini mirovine.

Božićnica će se isplatiti jednokratno, uoči božićnih blagdana, a za ostvarivanje prava na isplatu potrebno je, u razdoblju od 30. studenoga do 10. prosinca podnijeti zahtjev Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Metkovića uz koji se prilaže preslika osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu te zadnji odrezak mirovine ili potvrda o visini mirovine.

„Grad Metković je za ovu aktivnost izdvojio 310 tisuća kuna, a božićnica će se isplatiti kroz dvije kategorije. Prva kategorija su umirovljenici s visinom mirovine do 1500 kn kojima će se isplatiti 300 kn,  dok će se umirovljenicima s visinom mirovine do 2000 kn isplatiti 200 kuna“, kazao je gradonačelnik Dalibor Milan.

Na sjednici je usvojeno i Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. godine.

„Izvješće sadrži brojne projekte koji su već u prvoj polovici ove godine realizirani. Iz financijskih izvještaja je vidljivo da su ostvareni prihodi i primici proračuna u iznosu od 25 milijuna kuna, a ukupni rashodi i izdaci izvršeni su u iznosi od 21 milijun kuna. Dakle, u promatranom razdoblju ostvaren je višak prihoda za 4 milijuna kuna“,kazao je Milan.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik