Gospodarski kriminalitet u Metkoviću- šteta veća od 434 tisuće kuna

Autor: na 30. siječnja 2017.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković i Službe kriminalističke policije, 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza i neisplatu plaće.

Sumnjiči se da je, kao stvarno  odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Metkoviću, u dva navrata tijekom 2015. g. naplatom u gotovini protupravno prisvojio gotovo 119 tisuća kuna, za dio građevinskih radova koje su djelatnici navedenog trgovačkog društva obavili za 68-godišnjaka.

Time je izbjegao i obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost. Također se sumnjiči da djelatnicima trgovačkog društva nije isplaćivao place, doprinose i naknade za bolovanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja i da je 34-godišnjakinja, kao direktorica spomenutog trgovačkog društva, propustila otvoriti stečajni postupak i na taj način počinila kazneno djelo povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz Zakona  o trgovačkim društvima. Opisanim kaznenim djelima pričinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu većem od  434 tisuće kuna.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik