• Nekategorizirano

Google Maps korisnicima uskoro šalje obavijesti o stanju u javnom prometu

Autor: na 8. kolovoza 2016.

 

Bliži se vrijeme nove školske i akademske godine. A svi vi studeneti iz našeg malog mjesta koji planirate živjeti u velikim gradovima i korisititi javni prijevoz, ovo morate pročitati.

Naime, Google Maps bi uskoro trebao dobiti opciju koja će javljati korisniku informacije o stanju s javnim prometom, te će korisnik primati obavijesti u kojem trenutku javni prijevoz kasni ili kada su zastoji. Umjesto da hodate prema postaji i gubite vrijeme dok čekate autobus koji neće doći, moći ćete odmah po primitku obavijesti planirati neku drugu rutu i način prijevoza prema odredištu.

Osim toga uvodi se i opcija ‘Wi-Fi Only’ koja, kad se uključi, omogućava Google Mapsu da radi putem bežične mreže. S druge strane, ako niste blizu Wi-Fi mreže nećete moći koristiti Karte. Glavna ideja ove nadogradnje je što manja potrošnja podataka jer Google Maps često iznenadi korisnike velikom potrošnjom mobilnih podataka.

A ako vam je izlika za kašnjenje bila „gužva u prometu, kasnio mi bus“, s nadogradnjom ove aplikacije možete zaboraviti te i slične poštapalice. Naš savjet vam je da se počnete spremati na vrijeme. 🙂

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik