Goethe-Institut odlično ocijenio metkovske gimnazijalace

Autor: na 28. studenoga 2016.

U Gimnaziju Metković stigli su rezultati ispita iz njemačkog jezika koje je početkom listopada proveo Goethe-Institut. Od šezdeset dvoje učenika koji su pristupili ispitu, 80% ih je položilo s najvišom ocjenom, a ostalih 20% sa srednjom ocjenom.

U provedbi ispita u Gimnaziji Metković sudjelovala je profesorica njemačkoga jezika, Svjetlana Bebić koja nam je istaknula važnost ovoga uspjeha za učenike.

„Učenici su dobili certifikat koji je sada dio njihove dokumentacije i koji mogu priložiti prilikom traženja posla nakon fakultetskog obrazovanja, jer je on ujedno i potvrda o poznavanju jednog stranog jezika“, kazala je Bebić i dodala da je i Goethe-Institut prepoznao i pohvalio rad učenika iz Gimnazije Metković.

Goethe-Institut je kulturna ustanova Savezne Republike Njemačke u sklopu koje više od 40 godina djeluje i Goethe-Institut Kroatien.  Organizira i podupire široki spektar kulturnih priredbi s ciljem prezentacije njemačke kulture u Hrvatskoj i inicira dugoročne projekte za međukulturnu razmjenu. U okviru jezičnog rada organizira i radionice i seminare za nastavnike i učenike te opširan program ispita.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik