Gimnaziju Metković posjetili učenici i profesori iz Njemačke

Autor: na 24. svibnja 2016.

 

Ovog tjedna Gimnazija Metković je ugostila učenike i profesore gimnazije Theodor Heuss Gymnasium iz Recklinghausena iz Njemačke u sklopu projekta Bilo jednom jedno djetinjstvo.

Riječ je o uzvratnom posjetu koji je uslijedio nakon posjeta metkovskih gimnazijalaca njihovoj školi početkom svibnja, a šesnaest njemačkih gimnazijalaca i dvoje profesora u Metkoviću ostaje do subote.

Učenici pohađaju nastavu sa učenicima Gimnazije, dok profesori prate i drže nastavu te se u sklopu projekta Es war einmal eine KindheitBilo jednom jedno djetinjstvo održavaju radionice na temu djetinjstva i posjećuju znamenitosti Metkovića, njegove okolice, Dubrovnika, Makarske, Splita i Hercegovine.

Gosti su oduševljeni Metkovićem i školom, a na oproštajno druženje u 18 sati u petak u Gimnaziji pozvani su svi prijatelji škole.

Profesorica njemačkog jezika Svjetlana Bebić rekla je što se postiglo ovim projektom:

„Puno toga smo dobili – i mi profesori i učenici. Dobili smo priliku za veću mobilnost, a učenici su dobili nove kulturološke spoznaje, poboljšavaju time i jezik, otvaraju se i vide da postoji jedan veći i šarolikiji svijet.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik