Gimnazijalcima predstavljeni studiji Sveučilišta u Dubrovniku

Autor: na 3. svibnja 2017.

 

Predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku prezentirali su maturantima Gimnazije Metković sveučilišne studije koji su im na raspolaganju.

Osim studija, prezentirali su im i različite mogućnosti koje studenti imaju, kao što su Erasmus program mobilnosti, obavljanje stručne prakse za vrijeme studija u renomiranim institucijama i poduzećima, pogodnosti vezane za studentski život te mogućnosti nakon završetka studija.

Sveučilište u Dubrovniku je javna visokoobrazovna ustanova koja ima sedam odjela: Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Pomorski odjel, Odjel za elektrotehniku i računarstvo, Odjel za akvakulturu, Odjel za komunikologiju, Odjel za umjetnost i restauraciju te Odjel za stručne studije.

U sastavu Sveučilišta je i Institut za more i priobalje te Zavod za mediteranske kulture, a u akademskoj 2016./2017. godini započeo je i  Master Double Degree program kojeg Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju provodi u suradnji sa studijem ekonomije i marketinga Sveučilišta u Palermu.

Voditeljica službe za marketing i izdavaštvo Marijana Lujo je kazala kako su na dubrovačkom Sveučilištu zadovoljni sve većim brojem studenata iz Metkovića i okolice.

„Naše Sveučilište studentima pruža velike mogućnosti, a studenata iz Doline Neretve je mnogo. Ipak, naša tendencija je da uvijek budemo bolji te da imamo više kvalitetnijih studenata. Upravo zbog kvalitetnih studenata, Dolina Neretve nam je posebno zanimljiva“, kazala je Lujo.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik