Gimnazijalci ugostili vršnjake iz četiri europske zemlje

Autor: na 13. studenoga 2018.

U sklopu Erasmus plus projekta „Digitalno mapiranje tradicionalnih obrta u Europi“, u Gimnaziji Metković danas je svečano otvoren Tjedan europskih aktivnosti.

Gimnazija je tako ugostila 36 učenika i profesora iz partnerskih škola iz Njemačke, Italije, Francuske i Švedske, kojima su danas uručeni i certifikati o sudjelovanju u projektu.

„Tema našeg projekta je digitalno mapiranje tradicionalnih obrta tako da ćemo u našoj regiji pratiti staze tradicionalnih obrta i uključiti to u nastavu i dio turističke ponude. S našim gostima ćemo ovaj tjedan učiti o 3D printanju o internet mapiranju  pomoću geocaching alata. S našim gostima ćemo, također, posjetiti Dubrovnik i, naravno, obići naš grad Metković“, rekla je koordinatorica projekta profesorica Branka Vladimir.

Učenicima i gostima iz zemalja partnera u projektu obratio se i ravnatelj Gimnazije Jozo Jurković, a u prigodnom programu su sudjelovali učenici i Vokalno-instrumentalni studio Gimnazije Metković.

Nakon završetka ovog susreta, druga skupina učenika i profesora Gimnazije Metković će otputovati u Španjolsku kako bi sudjelovali u Erasmus plus projektu o matematici u Europi.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik