Gimnazijalci u Makedoniji s Erasmusom

Autor: na 15. studenoga 2017.

 

U sklopu Erasmus plus programa učenici Gimnazije Metković boravili su u Makedoniji gdje su ih ugostili nastavnici i učenici škole „Daki Taskalo“ u gradu Bitola.

U sklopu posjete, koja je dio aktivnosti projekta „Tragovima rimskih careva“, učenici Marija Arnaut, Lana Dominiković i Marino Jerković posjetili su lokalitete, znamenitosti i muzeje na području gradova Skopje, Ohrid i Bitola te su sudjelovali na različitim natjecanjima.

Mentorice na projektnim aktivnostima bile su profesorice Jagoda Krešić i Ivana Menalo koja je istaknula važnost ovakvih aktivnosti za metkovske gimnazijalce.

„Kroz ovaj projekt učenici imaju priliku upoznavati svoje kolege iz različitih zemalja te način njihovog života i obrazovanja. Zadovoljni smo njihovim znanjem koje su pokazali kroz natjecanja i kvizove te znanjem engleskog jezika koje je vrlo važno“, kazala je Menalo.

Kroz trogodišnje trajanje projekta „Tragovima rimskih careva“ učenici i profesori Gimnazije Metković istražuju  i predstavljaju rimsku ostavštinu regije te u projektnim putovanjima upoznaju zajedničku rimsku povijest u osam država – partnera. Vodeći partner i koordinator projekta je Turska, a ostali partneri su škole iz Italije, Španjolske, Portugala, Njemačke, Bugarske, Rumunjske i Makedonije.

Sljedeća i posljednja aktivnost u ovom projektu održat će se ovog proljeća metkovskoj Gimnaziji, kada će gimnazijalci europske kolege upoznati s našom rimskom baštinom.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik