Gimnazijalci obilježili kraj Europskog tjedna i Erasmus + projekta

Autor: na 10. svibnja 2019.

U Gimnaziji Metković održana je završna svečanost Europskog tjedna i posjeta učenika i profesora iz pet europskih zemalja u sklopu Erasmus + projekta „Matematičke staze diljem Europe“.

Cilj projekta je kroz matematiku upoznati povijest i kulturnu baštinu zemalja koje sudjeluju u njemu. U Metkoviću su tako od ponedjeljka, 6. svibnja, do petka, 10. svibnja, boravili gosti iz Velike Britanije, Španjolske, Portugala, Italije i Poljske, a aktivnostima u sklopu Europskog tjedna i radionicama o životu u Europskoj Uniji na Dan Europe, mlade se motiviralo i na glasovanje na izboru za Europski parlament 26. svibnja.

U završnom programu podijeljene su nagrade pobjednicima matematičkih natjecanja odžanih u tjednu, a u glazbenom dijelu programa kao gosti su nastupali polaznici Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika. Uslijedio je zabavni program inspiriran Eurovizijom u kojem su se pjevale pjesme iz država koje sudjeluju u Erasmus + projektu, a kako je sve izgledalo možete vidjeti u fotogaleriji.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik