Gimnazija Metković- učenici i nastavnici koji su boravili u Italiji ne trebaju biti pod zdravstvenim nadzorom i mogu pohađati nastavu!

Autor: na 25. veljače 2020.

 

Dvoje profesora i četvero učenika Gimnazije Metković boravili  su u sklopu Erasmus+ projekta„Maths routes around Europe“  u periodu od 17. do 22. veljače 2020.  godine u  Italiji, u pokrajini Ferrara.

Pri povratku u Hrvatsku nisu od službenih osoba na graničnom prijelazu dobili nikakve upute u vezi eventualne izolacije.  Imajući u vidu sigurnost svih učenika i zaposlenika škole, a uvažavajući okolnost da su boravili u Italiji gdje se pojavila epidemija koronavirusa, ravnatelj je zamolio da ne  dolaze na nastavu dok škola ne dobije službeni odgovor od mjerodavnih tijela.

Škola se 24. veljače službeno obratila Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko- neretvanske županije Službi za epidemiologiju, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo

Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti, Infektivnoj klinici „Dr Fran Mihaljević“ u Zagrebu, Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu znanosti i obrazovanja tražeći savjet za daljnje postupanje.

Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uputila je službeno odgovor temeljem kojega a sukladno Naputku Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Referentnog centra za epidemiologiju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske od 24. veljače 2020. godine učenici i profesori ne trebaju  biti pod zdravstvenim nadzorom te mogu pohađati nastavu bez ikakvih ograničenja.

Škola je također dobila službeni odgovor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u kojem se navodi da se učenici i profesori ne trebaju testirati te da trebaju pohađati nastavu.

Temeljem navedenih dopisa učenici i profesori od 26. veljače pohađat će nastavu.

Iz škole napominju  da učenici i profesori nemaju nikakve simptome koji bi upućivali na koronavirus te mole učenike, njihove roditelje i zaposlenike za razumijevanje postojeće  sitaucije.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik