Gimnazija Metković sudjeluje u novim Erasmus+ projektima

Autor: na 6. rujna 2018.

 

Gimnazija Metković  od ove školske godine sudjeluje u dva nova Erasmus+ projekta „Matematički putevi diljem Europe“  i „Digitalno mapiranje tradicionalnih obrta u Europi“.

Koordinatorica  projekta „ Matematički putevi diljem Europe“ je prof. Ana Dragović, a partneri  su škole iz Španjolske, Portugala, Poljske, Italije i  Velike Britanije. Projekt razmjene učenika i nastavnika financira Europska unija preko hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU u iznosu od 26 tisuća eura.

Kroz projekt će učenici upoznati: kako se matematika javlja na mjestima i događajima koje nisu mogli ni zamisliti, kako korisna i povezana s ostalim predmetima može biti, kako ona ne započinje i ne završava sa srednjoškolskim obrazovanjem i kako može biti korisna u radu s lokalnim institucijama.

Koordinatorica projekta „ Digitalno mapiranje tradicionalnih obrta u Europi“ je  prof. Branka Vladimir. Nositelj projekta je Gimnazija iz Njemačke, a uz Gimnaziju su partneri škole iz Švedske, Italije i Francuske.

Uz učenje stranih jezika, posebno njemačkoga, cilj je projekta osvješćivanje mogućnosti tradicijskih obrta u digitalnom svijetu te poboljšavanje zaposlenosti mladih osoba gimnazijskih usmjerenja što će se postići kroz projektne zadatke unutar škole te mobilnosti učenika i profesora.

Kroz projekt koji financira Europska komisija u sklopu Erasmus+ partnerstava,  Gimnaziji Metković dodijeljeno je 24 tisuće eura.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik