Gimnazija Metković obilježila Dan Europe

Autor: na 10. svibnja 2019.

Kao Škola ambasador Europskog parlamenta, Gimnazija Metković jučer je, 9. svibnja, radionicama o životu u Europskoj Uniji obilježila Dan Europe.

Radionice su se održale u sklopu Dana otvorenih vrata Gimnazije Metković i Europskog tjedna kojim se ove godine želi potaknuti mlade birače na izlazak na izbore za Europski parlament 26. svibnja.

U aktivnostima su, osim metkovskih gimnazijalaca sudjelovali i učenici iz Španjolske, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Poljske, koji u Gimnaziji borave u sklopu Erasmus + projekta „Math Routes around Europe“.

Profesorica Branka Vladimir istaknula je važnost obrazovanja mladih o vrijednostima Europske Unije.

„Kao Škola ambasador smatramo da je važno mlade ljude obučiti i informirati o svijetu u kojem žive, o tome koje su njihove građanske dužnosti i što mogu očekivati od određenih institucija ako su sami nešto doprinijeli, barem u smislu da su iskoristili svoje pravo glasanja. Osim toga, u ovo vrijeme gdje se dosta šire dezinformacije o Europskoj Uniji i europskim vrijednostima i o značenju Europskog parlamenta, jako je važno biti informirani glas razuma u cijeloj situaciji i da se mladi ljudi klone lažnih vijesti, demagogije, populizma, kao i da gledaju na pozitivan način sve što je Europska Unija do sada dala. Naši  gimnazijalci prvi ne mogu poreći prednosti Europske Unije kad smo imali projekte kao što je Erasmus + i ovaj projekt Škole ambasadora s kojom su već proputovali cijelu Europu“, rekla je Vladimir.

Metkovski gimnazijalci će u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sudjelovati na skupu mladih u Zagrebu, koji se održava po motom „ovajputglasam.eu“. Riječ je o multimedijskom događaju koji okuplja mlade ambasadore Europskog parlamenta iz 50 hrvatskih škola koje su u proteklim godinama provodili program informiranja i motiviranja na sudjelovanje u europskoj demokraciji.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik