Gimnazija Metković obilježava Europski tjedan

Autor: na 6. svibnja 2019.

 

Škola ambasador Europskog parlamenta- Gimnazija Metković od danas do petka brojnim aktivnostima obilježava Europski tjedan.

Program je započeo službenim prijom učenika i nastavnika iz Španjolske, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Poljske koji u metkovskoj gimnaziji borave, u sklopu Erasmus plus projekta „Math Routes around Europe“.

Središnja događanja održat će se u četvrtak kada se obilježava Dan Europe. Umjesto klasičnih nastavnih sati, gimnazijalci i Erasmus gosti sudjelovat će u brojnim radionicama na kojima će, na interdisciplinaran način učiti o različitim aspektima života u Europskoj uniji.

„Svake godine imamo različite aktivnosti kojima obilježavamo Europski tjedan, ali ove godine poseban je naglasak na motiviranju mladih birača na izlazak na izore za Europski parlament koji se održavaju 26. svibnja. Mi smo Škola ambasador Europskog parlamenta i naša je misija promicati i motivirati na aktivno sudjelovanje u europskoj demokraciji“, kazala je voditeljica programa, profesorica Branka Vladimir

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna, učenici metkovske gimnazije sudjelovat će i na skupu mladih u Zagrebu, koji se održava po motom „ovajputglasam.eu“. Ovaj multimedijski događaj okupit će mlade ambasadore Europskog parlamenta iz 50 hrvatskih škola koje su u proteklim godinama provodili program informiranja i motiviranja na sudjelovanje u europskoj demokraciji.

Osim toga, u četvrtak je i Dan otvorenih vrata, kada će osnovnoškolcima bit predstavljene STEM, jezične, kreativne, sportske, interdisciplinarne i međunarodne aktivnosti metkovske gimnazije.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik